БНТ Държавата ни изостави. В тази държава нищо не се случва. България

...
БНТ
Държавата ни изостави. В тази държава нищо не се случва. България
Коментари Харесай

Кметът на Буковлък: Всичко е мръсна политика и се извличат политически дивиденти

 БНТ " Държавата ни изостави. В тази страна нищо не се случва. България не е София “. Това акцентира пред БНР кметът на плевенското село Буковлък Росен Русанов. 

Той разясни, че нито има масово тестване на хората в селото, нито има дезинфектанти за площите в селото. Имало алкохол само за стерилизация на кметството. 

" Вчера от пробите – от 11 проби има една позитивна. Нормално ли е мъж и жена да живеят дружно, да са непрекъснато дружно, тя да е болна, той да е здрав? В другата къща трима са заболели, един е здрав. Така излиза по тези проби. Всичко е мръсна политика... Извличат се политически дивиденти “, добави той

Според Росен Русанов: 

" Нещата трябваше да са по-твърди за по-кратко време и да се приключат. Сега ще агонизираме с времето “.

Кметът на Буковлък акцентира, че над 2000 души в селото живеят под обществения най-малко: 

" Изоставиха ги. Никакви помощи не се получават в този сериозен миг. Хората са обществено слаби, няма какво да ядат. Събрах, каквото можах, през вчерашния ден и им раздадохме “.

Вчера в селото се стигна до напрежение. Два спонтанни митинга се проведоха в селото в рамките само на два часа. Единият се състоя пред кметството на Буковлък, а другият - в ромската махала на обитаемото място.

Десетки поданици излязоха на улицата поради различията сред институциите. До напрежението се стигна поради това, че тази заран от Националния действен щаб оповестиха, че карантина за плевенското село няма да има.

Решение за затваряне обаче можели да вземат Областният щаб и локалното РЗИ. Затова се стигна и до несъгласие сред локалните и кмета на селото, който изиска карантинирането му. Според щаба броят на заболелите  е дребен – единствено четири, което не постанова затваряне на обитаемото място.

" Буковлък има към 4000 души население и четирима инфектирани с ковид. Това е прекомерно дребна численост за налагане на карантина на цялото село. На локално равнище могат да вземат такова решение. Дали сме инструкции да се разшири търсенето на инфектирани и контактни лица там ", посочи ген. Мутафчийски по време на постоянния си брифинг в сряда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР